Svatovac i dalje prvi, Gradina sve bliže vrhu

Kompletirano 14. kolo Druge lige FBiH grupa Sjever

Svatovac i dalje prvi, Gradina sve bliže vrhu

A. Beganović

Kompletirano je 14. kolo Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Sjever, a vodeći Svatovac je upisao novu pobjedu.

Fudbaleri Svatovca pred svojim navijačima su rezultatom 3:0 savladali Dizdarušu, a pogotke su postigli Almir Hidanović, Mirza Halilagić i Mirnes Mehanović.

Pogocima Sanela Šehrića iz jedanaesterca, te Harisa Ibrića Gradina je rezultatom 2:0 u Kalesiji savladala Bosnu, te se tako uključila u borbu za sami vrh tabele.

Istim rezultatom fudbaleri Mladosti iz Malešića su savladali Posavinu. Alen Šako u 11., te Anel Mujkić u 64. minuti su bili strijelci za Mladost.

Fudbaleri Priluka su sa ubjedljivih 7:1 savladali Radnik, Bosna iz Mionice i Sloga Simin Han su u derbiju kola podijelili bodove (0:0), dok je Slaven pogotkom Mirnesa Salihovića s minimalnih 1:0 savladao Dinamo.

Do gostujuće pobjede stigli su i fudbaleri Sloge iz Tojšića. Slavila je Sloga rezultatom 2:0 na gostovanju kod Ingrama, a dvostruki strijelac bio je Aldin Alagić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.