Svatovac ne posustaje, Sloga Simin Han i Slaven ubjedljivi

Odigrano 7. kolo Druge lige FBiH grupa Sjever

Svatovac ne posustaje, Sloga Simin Han i Slaven ubjedljivi

A. Beganović

Kompletirano je 7. kolo Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Sjever a vodeći Svatovac je slavio u Mionici na gostovanju kod Bosne (2:1).

Fdbaleri Svatovca nastavili su sa dobrim igrama, a u Mionici su stigli do pete pobjede u sezoni. Mirza Halilagić i Asmir Mehić su bili strijelci za Svatovac, dok je za Bosnu pogodio Semir Milkić.

Do ubjedljive pobjede u ovom kolu stigla je Sloga Simin Han koja je pred svojim navijačima sa 6:0 savladala Posavinu 108. Edin Fejzić, Mahir Vejzović, Semir Selmanović, Selver Ahmetović, Almir Omerović i Sedin Hrbat upisali su se u listu strijelaca.

Još ubjedljiviji bili su fudbaleri Slavena koji su rezultatom 9:0 savladali Radnik. Elmedin Aličić je postigao četiri, Mirnes Salihović tri, a Ajdin Nukić i Emir Ikanović po jedan pogodak.

Mramor je na domaćem terenu bio bolji od kalesijske Bosne (4:1). Za Mramor su čpogađali Adis Omerović, Almis Kasumović, Muamer Kilmentić i Nedžad Džanić, dok je za Bosnu jedini pogodak postigao nekadašnji igrač Željezničara i Zvijezde, Anel Alibašić.

Sloga iz Tojšića je s minimalnih 1:0 savladala Gradinu, a jedini pogodak na susretu i to u 6. minuti postigao je Aldin Alagić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Dinamo je upisao domaću pobjedu protiv Mladosti, Priluk je na gostovanju rezultatom 4:1 savladao Ingram, dok su Prokosovići pred svojim navijačima savladali Dizdarušu (3:1). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.