Sve izvjesniji povratak otpisanih

Sve izvjesniji povratak otpisanih

Sve je izvjesnije da će se bivši funkcioneri Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Sulejman Čolaković i Iljo Dominković uspjeti vratiti na mjesto odakle su protjerani.

"Ukoliko suspendovani članovi Izvršnog odbora budu ispunili uslove i ako ih predlože, oni mogu ponovo biti izabrani. Odluka o tome bit će donesena na Izbornoj skupštini", rekao je Marcel Benz, predstavnik UEFA.
"UEFA i FIFA su prilikom skidanja suspenzije donijeli određene odluke koje se do kraja ove godine moraju implementirati. Komitet za normalizaciju ostaje tijelo u svojstvu Izvršnog odbora i njihov je zadatak da implementiraju Statut koji je usvojen na Skupštini. Tek kada sve bude implementirano i Statut bude usklađen sa Statutima nižih saveza može se preći na rješavanje drugih problema. Tada slijede izbori od samog dna prema vrhu. To znači da će se prvo održati izbori na nižim nivoima. Komitet će u saradnji sa nama sastaviti mapu puta koja će potom biti predložena FIFA -i i UEFA-i na usvajanje. Do kraja ove godine mora se imenovati novi Izvršni odbor", dodao je Benz.

"Kada se imenuje Izvršni odbor Komitet za normalizaciju će ispuniti svoj mandat, no to ne znači da članovi Kom ne mogu postati članovi IO", istakla je Eva Pasquier.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.