Sve spremno za historijski meč: Kadeti žele srušiti Austriju

Mladi bh. fudbaleri trenirali u Bakuu

Sve spremno za historijski meč: Kadeti žele srušiti Austriju

A. Beganović

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će po prvi put u historiji na jednom velikom takmičenju odigrati zvanični susret.

Naime, izabranici Sakiba Malkočevića sjajnim igrama u kvalifikacijama su izborili nastup na Evropsko prvenstvo, a sutra će u okviru 1. kola grupe B snage odmjeriti sa Austrijom.

Naši mladi fudbaleri u Baku, gdje će se na nekoliko stadiona igrati utakmice Evropskog prrvenstvo, doputovali prije dva dana, a danas su odradili i posljednji trening uoči historijskog meča.

Reprezentacija je trening odradila po fantastičnim vremenskim uslovima i na sjajnom terenu Fakulteta za sport u Bakuu, a atmosfera u našem taboru je idealna.

Trening je trajao nešto više od sat vremena, Malkočević i njegovi saradnici su ponajviše pažnje posvetili prekidima u kojima su Austrijanci najopasniji.

Svih 18 fudbalera koji su doputovali u Azerbejdžan su odradili trenin i s velikim nestrpljenjem očekuju početak sutrašnjeg historijskog susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije