Sve spremno za završnicu Prve ženske lige FBiH

Susreti se igraju u petak i subotu

Sve spremno za završnicu Prve ženske lige FBiH

S. Mlaćo

Općina Bugojno u petak i subotu biti će domaćin završnice prvenstva Prve ženske lige Federacije BiH za seniorke za takmičarsku sezonu 2015/16.

Na završnici će nastupati dva predstavnika grupe Sjever: Fortuna iz Živinica i Salt City iz Tuzle, dok će grupu Jug predstavljati: ŽNK Iskra Bugojno i ŽNK Željezničar 2011 iz Bosanske Krupe.

Tehnički organizator završnice prvenstva je ŽNK Iskra Bugojno, a upravo iz ovog kluba za SportSport.ba je potvrđeno da su odrađene detaljne pripreme kako bi sve proteklo u najboljem redu te kako bi se sve ekipe i svi gosti, predstavnici klubova i navijači osjećali ugodno tokom boravka u Bugojnu.

Određeno  je i gdje će biti smještene tri ekipe te sav plan za dva dana trajanja završnice, a prvi susreti igraju se već sutra. U 15:30 sati snage će odmjeriti ŽNK Iskra i Salt City iz Tuzle, dok će u 17:45 na teren stadiona  Jaklića istrčati nogometašice Željezničara 2011 i Fortune iz Živinica.

U subotu se igraju finalni susreti, tačnije u 10 sati igra se meč za treće mjesto, dok je finalni susret  planiran za 12 sati.  Pobjednik završnice prvenstva ostvarit će plasman u Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine.

Svoj dolazak u Bugojno najavili su i čelnici Nogometnog/fudbalskog saveza BiH, kao i čelnici Nogometnog saveza Federacije naše zemlje, a očekuje se i veliki broj navijača na tribinama Jaklića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi