Šveđani od Zrinjskog traže novac za svog Pogbu

Ako Taty potpiše...

Šveđani od Zrinjskog traže novac za svog Pogbu

Francuski fudbaler Guillaume Taty danas se pridružio treninzima Zrinjskog i njegovo pojavljivanje je privuklo pažnju bh., ali i pojedinih švedskih medija.

Poznato je da je Taty, kojeg u Švedskoj zovu "Pogba" zbog sličnosti sa slavnim fudbalerom Uniteda, već boravio na probi u Slobodi gdje nije bio dovoljno interesantan Vladi Jagodiću, zbog čega se i odlučio okušati u drugom klubu.

Završio je u Mostaru i jutros trenirao sa Zrinjskim pod vodstvom Blaža Sliškovića, ali nije poznato kakav je dojam ostavio i hoće li potpisivati ugovor sa Plemićima.

Švedski mediji donose zanimljivu priču po kojoj će Zrinjski, u slučaju da odluči angažovati Tatyja, morati da plati 25.000 eura njegovom klubu Ängebacku, koji se takmiči u 4. ligi.

Ängebackov predsjednik je Bosanac Reuf Jahić, koji je u razgovoru za NWT poručio da je Taty supertalentovan fudbaler, ali da on ima važeći ugovor sa njegovim klubom.

"On je zaista dobar igrač i ima sve ono što je potrebno fudbalerima u današnjem vremenu. Svjesni smo da može igrati u boljoj ligi, jer ovo je za njega zaista slabo. Taty ima kvalitet da igra u ligi boljoj od četvrte lige Švedske, to i mi znamo i pripremamo se na njegov odlazak", rekao je Jahić, koji je potom nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne znamo da li će Taty potpisati za Zrinjski, ali u fazi smo pregovora. Rekli smo da za njega želimo 25.000 eura. Zaista nam treba novac, mi smo ipak niželigaš".

Zanimljivo je da je Guillaume Taty, koji igra na poziciji centralnog veznog, svojevremeno nastupao i za U-20 reprezentaciju Francuske.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi