"Svi zaslužuju priliku za popravni"

Predsjednik Komiteta za normalizaciju Ivica Osim:

"Svi zaslužuju priliku za popravni"

A. Beganović

Na današnjoj press konferenciji povodom sastanka KOmiteta za normalizaciju NS BiH  javnosti se obratio i predsjednik Komiteta Ivica Osim.

"Naša ideja je da odemo kod predsjednika UEFA-e i FIFA-e Michela Platinija i Seppa Blattera i upoznamo ih sa našim radom. Ne bi nam škodilo da odemo, predstavimo se ljudima i upoznamo ih sa našom trenutnom situacijom", kazaoa je na početku svog izlaganja Ivica Osim.

"Ja moram vjerovati da će delegati na narednoj Skupštini usvojiti Statut. Svjesni smo činjenice da su ti isti ljudi na prošloj Skupštini odbacili Statut, ali svi mi u živtu imamo priliku za popravni, pa ne vidim razloga zašto im ne bi dali još jednu šansu".

"Moramo pomoći tim delegatima, kao i oni nama, jer svi smo mi ovdje sa istim ciljem, a to je budućnost našeg fudbala. Moja prednost je što ne dolazim ni iz kakvih krugova", istakao je Osim, koji je na pitanje dali su delegati bili pod političkim utjecajem rekao:

"Ja u ovom trenutku zaista ne znam dali su delegati bili pod političkim utjecajem, ali želim da vjerujem da nisu. Moramo razgvarati sa ljudima iz Mostara, Banja Luke, Širokog Brijega, jer predsjedici tih klubova su važni subjekti u riješavanju problema", rekao je Osim.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti