Svi žele skidanje suspenzije

Sastanak Komiteta za normalizaciju i NSFBiH

Svi žele skidanje suspenzije

Članovi Komiteta za normalizaciju NS/FS BiH danas su u Sarajevu održali sastanak sa delegacijom Nogometnog saveza Federacije BiH.

Sastanku je prisustvovao i specijalni izaslanik FIFA/UEFA Rudi Zavrl.

Na sastanku je vođena otvorena diskusija o problemima koji su uzrokovali suspenziju Saveza, kao i o narednim koracima u cilju prevazilaženja trenutne situacije.

Nakon što su elaborisani razlozi neusvajanja Statuta na prethodne dvije sjednice Skupštine NS/FS BIH, zajednički je zaključeno da treba preduzeti sve neophodne aktivnosti koje bi dovele do usvajanja Statuta i ukudanja suspenzije.

U tom kontekstu, utvrđena je obaveza NS Federacije BiH da naloži Nogometnom savezu HNK Mostar provođenje odgovarajućih mjera u cilju izbora delegata i zamjenskih delegata iz tog saveza za Skupštinu NS/FS BiH.

Svi učesnioci sastanka složili su se da su učinjeni pozitivni pomaci u pravcu stvaranja povoljnog ambijenta, koji će omogućiti izlazak iz trenutne krize i ukidanje sankcija sa kojim se Savez suočava od 01.04.2011. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.