Švicarska s igračem više spašavala bod na Grbavici

U-21 reprezentativci osvojili treći bod

Švicarska s igračem više spašavala bod na Grbavici

E. Škorić

Bh. reprezentacija do 21 godine remizirala je sa Švicarskom u sedmom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranci Darka Nestorovića ostali su i večeras bez pobjede, ali su uspjeli da dođu do trećeg boda, a malo je nedostajalo da slave iako su pola sata igrali s igračem manje na terenu.

Rival našim mladim igračima na Grbavici je bila selekcija Švicarske, koja zasad drži prvo mjesto u grupi 9 sa 12 bodova.

U meču sa dosta pokuašaja nije bilo golova. Bh. nogometaši su prijetili, ravnopravno se nosili sa Švicarcima, ali nisu uspjeli da zatresu mrežu gostujućeg golmana Mvoga.

Imala je, naravno, Švicarska svoje šanse, ali mreža Pirića je ostala netaknuta, a moramo napomenuti da je u 59. miuti u našoj selekciji direktan crveni karton dobio Jovičić.

U 82. minuti nogometaš Krupe Ajdin Redžić je nakon sjajnog prodora mogao da matira gostujućeg golmana, no ovaj je uspio da odbrani njegov udarac, pa je ostalo 0:0. 

Bh. mladi igrači od ranije su ostali bez šansi za plasman na EP, a u zadnjem kolu igrat će protiv Engleske. Odavno je jedini cilj da se časno okončaju kvalifikacije.

BiH U21 - Švicarska U21 0:0

BiH: Pirić, Čivić, Saničanin, Jovičić, Memija, Redžić, Sadiković, Hadžiahmetović, Milošević, Popović, Bajić. Igrali još Gojak, Satara i Grahovac.

Švicarska: Mvogo, Garcia, Gulen, Angha, Hadergjonaj, Bertone, Arat, Zakaria, Khelifi, Tabaković, Rodriguez. Igrali još Frey, Feranandes i Kamberi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi