Svraka napušta Istru: Sve se promijenilo nakon pregovora

Pao u nemilost trenera Istre

Svraka napušta Istru: Sve se promijenilo nakon pregovora

Nekadašnji bh. reprezentativac Muamer Svraka (28) broji svoje posljednje mjesece u Istri 1961. 

Svraka, koji je na Aldo Drosinu dospio u ljetnom prijelaznom roku kao veliko pojačanje, spletom okolnosti se nije pretjerano naigrao u proteklom periodu i po okončanju ugovora će vjerovatno spakovati kofere i potražiti novu sredinu.

To je potvrdio i u razgovoru za SportSport.ba u kojem se osvrnuo i na mogući povratak u Premijer ligu BiH, kao i na pozitivne stvari koje se u posljednje vrijeme dešavaju u njegovom matičnom klubu Željezničaru. 

"Istina je da sam pao u nemilost trenera, ali šta je, tu je. Kada je bila počela sezona pokušavao sam dogovoriti saradnju sa jednim klubom iz Kazahstana, međutim nisam uspio i moguće da je to razlog zbog kojeg sam u drugom planu", kazao je Muamer Svraka na početku razgovora za SportSport.ba.

Ovaj 28-godišnji vezni fudbaler ne gubi nadu da može ponovo izboriti mjesto u početnoj postavi Istre. 

"Nisam otpisan još uvijek, imam ugovor do kraja sezone. Ja sam prošao pripreme sa Istrom, radio sam dobro, ali nakon pregovora sa Kazahstancima sve se promijenilo. Bez obzira na sve, nastavit ću se truditi i vjerujem da ću ponovo dobiti priliku", dodaje Svraka.

Povratak u Premijer ligu BiH nameće se kao realna opcija za Svraku, ali... 

"Trenutno nisam u poziciji baš da mogu birati. Vidjet ćemo šta će biti."

Na kraju razgovora Svraka se osvrnuo i na pozitivnu klimu u Željezničaru. 

"Ovo što se dešava je na Grbavici pun pogodak. Rad trenutne uprave je pravi put za jedan evropski Željezničar kakvog svi žele, a vjerujem da će u ovoj sezoni biti ispunjeni svi zacrtani ciljevi", istakao je Svraka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi