Svraka postigao jedan  od najvažnijih golova Želje u sezoni

Kapiten Plavih slomio otpor Mladosti

Svraka postigao jedan od najvažnijih golova Želje u sezoni

E. Škorić

Posljednji susret 27. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran je večeras na Grbavici, gdje je domaći Željezničar dosta teško stigao do pobjede nad Mladosti iz Velike Obarske (2:1).

Željo i dalje juriša na odbranu naslova prvaka Bosne i Heregovine, a izabranici Dine Đurbuzovića nisu mogli ni sanjati da će im gosti iz Bijeljine prirediti toliko problema večeras. Ipak, uspio je domaći sastav da na kraju zabije pobjedonosni gol i da se ponovo izjednači na vrhu sa Zrinjskim.

Na samom početku utakmice domaći prijete, a Hodžić je šutirao iznad gostujućeg gola. U osmoj minuti bilježimo solidan pokušaj Bajića, ali je izblokiran. U 15. minuti velika šansa za Hodžića nakon odlične akcije Plavih, ali Tripić je izbacio u korner, nakon kojeg Zolotić ne pogađa.

Nepunih dvije minute kasnije prijeti gostima i Bučan, ali i on je neprecizan. Poveli su domaći u 23. minuti. Bajić je iskoristio sjajnu povratnu loptu Bučana, te je matirao Tripića za slavlje domaćih navijača.

Gosti se konačno bude, pa u 34. minuti prijete preko Komarčevića, koji je ipak šutirao iznad gola Lončarića. Agilni Bučan je još jednom pucao preko gola Mladosti. U 42. minuti Lončarić spašava domaće nakon udarca Komarčevića. 

Domaća odbrana nije uspjela zadržati koncentraciju do kraja prvog dijela. U 44. minuti loša intervencija Lončarića nakon Mazićevog udarca, a odbijenu loptu u mrežu domaćih sprema iskusni napadač Ristić za konačnih 1:1. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku su domaći nogometaši svim silama pokušavali slomiti otpor gostiju i upisati vrijedne bodove, no Mladost je uspjela dobro da se brani.

Bajić je u 49. minuti zaprijetio, zatim Jamak u 53. minuti. Tripić brani udarce Bajića i Sadikovića u 60. minuti. Kako se bližio kraj utakmice, nervoza kod domaćih igrača bila je sve veća, a vremena za pogodak sve manje. No, uspio je kapiten Muamer Svraka u 87. minuti zabiti za veliko slavlje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.