Švrakić: Ne očekujemo lagan posao protiv Mladosti

Pomoćni trener FK Sarajevo

Švrakić: Ne očekujemo lagan posao protiv Mladosti

Sarajevo se u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine sastaje sa ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a prva utakmica je na rasporedu sutra na Koševu.

Pred prvi polufinalni duel ove dvije ekipe je na današnjoj press konferenciji govorio Zijad Švrakić, pomoćni trener bordo kluba koji je svjestan da njegova ekipa mora biti na visini zadatka ako želi pobjedu.

"Atmosfera je uobičajeno dobra, radna i zabavna. Utakmica je za nas izuzetno važna jer je naš cilj u Kupu ići do kraja. Favorita u Kupu nema, maksimalno smo ozbiljni i motivisani, mada moram naglasiti da smo u ritmu koji je zaista težak. Nadam se da ćemo sutra ostvariti rezultat s kojim ćemo malo mirniji ići na revanš", kazao je Švrakić prisutnim novinarima. 

"I ovaj put imamo nekoliko igrača koji su roviti ali i neke koje treba odmoriti, a prvih 11 će ćiniti najbolji igrači s kojim budemo raspolagali. Mladost je klub koji je stasao i ekipa koja je dobro vođena. Opasni su i ne očekujemo lagan posao. Oni imaju stopostotan respekt s naše strane, ali se nadam da ćemo se na kraju radovati. Pomalo se bojim umora, jer igrači u BiH baš nisu navikli na ritam srijeda-subota. Ali to ne može biti opravdanje, jer je svim klubovima tako", poručio je Švrakić. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Utakmica Sarajevo - Mladost igra se u srijedu na Koševu s početkom u 18 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi