Švrakić: Neefikasnost me brine, biće promjena protiv Kozare

Pomoćni trener Sarajeva pred meč Kupa BiH

Švrakić: Neefikasnost me brine, biće promjena protiv Kozare

Fudbaleri Sarajeva će sutra na Koševu u okviru prve utakmice 1/8 finala Kupa BiH ugostiti Kozaru iz Gradiške.

Bordo tim u ovaj meč ulazi kao veliki favorit, a utakmicu su na press konferenciji najavili pomoćni trener Zijad Švrakić i bočni fudbaler Advan Kadušić.

"Zdravstveni bilten je zadovoljavajući, mislili smo da je Duljević dobio povredu ali dobro se osjeća. Imao je male probleme sa zglobom ali sve je dobro, a svi ostali igrači su sto posto spremni. Svaka utakmica je teška pa i ova s Kozarom. Prije dva dana smo igrali na teškom terenu koji nas je iscrpio, a sad ćemo opet igrati na Koševu i mislim da će teren ponovo biti loš. Naše ambicije u Kupu su velike, planiramo da idemo do kraja i ozbiljno pristupamo utakmici. Kozara je mlad tim i respektujem ih, ali volio bih da riješimo stvari već u prvom meču a da ne iskrvarimo previše. Bit će ovo šansa i za neke mlade igrače, promjena u ekipi će biti ali koliko, to ne mogu sada da kažem", rekao je Švrakić i dodao:

"Neefikasnost me brine, ali svjestan sam da realizacija zna da stane. Realizacijom se ne možemo pohvaliti, stvarno imamo problema s tim ali bitno je da stvaramo šanse. Krenut će nas sigurno. Ima dana kada lopta neće u gol, kao naprimjer protiv Slobode".

Kadušić je dodao da je Sarajevo kvalitetniji tim od Kozare i da očekuje pobjedu u ovoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Očekujem pobjedu protiv Kozare kao i na svakoj utakmici. Mislim da smo kvalitetnija ekipa ali to trebamo dokazati na terenu. Želimo što bolji rezultat kako bi u Gradišci imali što manje problema. Trudim se da ponovo izborim prvih jedanaest. Moje je da radim i da se trudim, a trenerovo je da odluči ko će igrati", rekao je Kadušić.

Utakmica Sarajeva i Kozare igra se sutra na Koševu s početkom u 15 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi