Švrakić: U nedjelju ćemo učinit sve za pobjedu

Pomoćni trener FK Sarajevo

Švrakić: U nedjelju ćemo učinit sve za pobjedu

Fudbaleri Sarajeva u nedjelju otvaraju novu premijerligašku sezonu. 

Na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" Bordo klub dočekuje ekipu Zrinjskog. Svoja očekivanja uoči utakmice prenio je Zijad Švrakić, pomoćni trener u stručnom štabu.

"Radimo dobro na treninzima. Smatram da kroz dobar rad i komunikaciju možemo prevazići ono što nam desilo protiv Zarije, odnosno to nesretno ispadanje. Po svim parametrima, ako objetkivno gledamo, zaslužili smo prolaz dalje, imali smo mnogo više prilika i sve statistike su bile u našu korist, ali mi moramo istini pogledati u oči i svu snagu usmjeriti ka prvenstvu i takmičenju Kupa. Želimo uraditi sve da pobijedimo Zrinjski i da na taj način započnemo sezonu, jer smatram da će Sarajevo ove godine biti jedan od glavnih kandidata za titulu prvaka", rekao je Švrakić, osvrnuvši se potom na ekipu Zrinjskog, koju je gledao na utakmicama protiv Maribora.

"Zrinjski nije bez razloga u vrhu bh. fudbala u posljednjim godinama i imaju dobru ekipu. Istina, mnogo su izmijenili ovog ljeta, ali je isto tako istina da mi možemo igrati protiv svakoga jako dobro. Zrinjski je jučer odigrao pristojno. Kažu da su nezadovoljni poslije ispadanja i mi smo, tako da nas očekuje susret dvije nezadovoljne ekipe i smatram da u ovom trenutku mi možemo doći do pobjede. Tri boda u nedjelju liječe dušu zbog ispadanja od Zarije i donose sreću, jer bismo startali dobro u prvenstvu".

Potom se Švrakić osvrnuo i na trenutni igrački kadar Sarajeva. "Imamo jednu jako mladu, ali kvalitetnu ekipu. Do sada su došla tri igrača, Kuzmanović, Rahmanović i Velkoski, te smo priključili nekoliko mladih talenata poput Hadžića, Mujakića ili Pidre prvom timu, ali smo ostali i bez Duljevića, Kovačevića i par drugih igrača. Ciljevi su nam visoki, mada se mnogo priča o tome što nismo još doveli nekoliko igrača. Prošla su ta vremena kada se daju stotine hiljada igračima, jer živimo u takvoj zemlji, sa niskim standardnom. Mislim da su igrači, koji traže šestocifrene iznose za godinu dana precjenjeni i nismo željeli da resurse trošimo na jedan takav način, jer ti igrači ne vrijede toliko. Razlika u kvalitetu je mala i bolje je priliku dati nekom našem talentu“, dodao je Švrakić.

Zdravstveni bilten ekipe Sarajeva je povoljan, svi igrači konkurišu za utakmicu protiv Zrinjskog. 

"Sve je u najboljem redu. Svi igrači su zdravi, treniraju punim kapacitetom i u kombinacijama su i Ahmetović i Mihojević, koji su se žalili na lakše povrede u proteklim danima.“, rekao je Švrakić.

Na kraju razgovora, bivši igrač Bordo kluba, koji skoro godinu dana čini stručni štab zajedno sa Mehmedom Janjošem, Senadom Repuhom i ostalim pomoćnim osobljem, imao je poruku za navijače, koji su u velikom broju pružili podršku igračima Sarajeva na utakmici protiv Zarije početkom mjeseca jula.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Razumijem u potpunosti navijače, kojima je teško palo ispadanje, a moram reći u svoje lično ime da mi nikada teže nije pao sportski neuspjeh nego sada. Radio sam u nekoliko zemalja, igrao i kao trener vodio više od 1000 utakmica i pobjeda i poraza je bilo, ali nikada me ovako nešto nije pogodilo. Izuzev prvog poluvremena u Moldaviji, koje je objektivno bilo ispod našeg nivoa, ostale dijelove tog dvoboja smo odigrali puno bolje, te uz niz nesretnih okolnosti smo ispustili naredno pretkolo. Promašen penal tri minute prije kraja, odmah poslije toga pogodimo okvir gola i veliki broj prilika... Istina je da smo ekipa koja stvara mnogo prilika i smatram da će naši navijači imati šta vidjeti kada dođu na utakmicu. Prilike, šutevi, akcije, nekada se desi da nas ne ide, ali podrška publike, ovoj mladoj ekipi Sarajeva, koja je druga najmlađa u ligi, u čijem sastavu ima sada šesnaest igrača ispod 21. godine starosti, je jako bitna. Oni će na terenu sigurno učiniti sve da na svakoj utakmici da dođu do pobjede, ova ekipa će doći na svoje. Borit ćemo se za ovaj klub, borit ćemo se za trofeje.“, zaključio je Švrakić.

Sarajevo dočekuje Zrinjski u nedjelju, 23. jula sa početkom u 19 sati na Olimpijskom stadionu „Asim Ferahtović-Hase“.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi