Tanturovski: Prva liga Federacije nije domaćinska

Makedonac govoririo za SportSport.ba

Tanturovski: Prva liga Federacije nije domaćinska

S. Mlaćo

Nogometaši Orašja nakon 24. odigrana kola na trećoj su poziciji u Prvoj ligi Federacije naše zemlje. 

Orašani su veći dio prvenstva bili u igri za prvo mjesto, ali par kikseva odvojilo ih je od Zvijezde i Metalleghea koji su najveći kandidat za osvajanje te pozicije.

U redovima  od polusezone nastupa i Makedonac Dejan Tanturovski (23),  koji se nakon pobjede u prošlom kolu  nad Novim Travnikom (3:1) našao u timu kola s obzirom da je bio autor  dva pogotka.

"Dolazim iz Skopja, a igrao sam za Metalurgu.  U Orašju sam prezadovoljan uslovima za rad, atmosferom u klubu, a posebno bih pohvalio stručni štab koji radi na vrhunskom nivou", kazao je Makedonac za SportSport.ba te se dotakao i kvalitete drugog ranga našeg nogometa.

"Što se tiče kvaliteta lige mislim da je slična kao kod nas u Makedoniji. Mislim da nije domaćinska jer do sada nijedno gostovanje nisam osjetio neki neki pritisak", dodao je Tantarovski za naš portal.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mladi Makedonac u dresu Metalurga odigrao je 39 utakmica i postigao dva pogotka. Ugovor sa Orašjem ističe mu na ljeto ove godine i nije poznato da li će i ostati u redovima nekadašnjeg premijerligaša sa Save. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi