"Tapka se u mjestu, tereni su njive"

Bivši trener Zvijezde i Željezničara napustio HAŠK

"Tapka se u mjestu, tereni su njive"

S. Mlaćo

Ratko Ninković (50) više nije trener hrvatskog trećeligaša HAŠK-a iz Zagreba.

 Naime, nakon poraza od Španskog 0:3,  Ninković je odlučio "dići sidro", te nakon šest godina napustiti klub.

"Koncepcija je bila da stvorimo mlade igrače, da napravimo rast u svim kategorijama od seniora do najmlađih kategorija. Nakon četiri godine smo to uspjeli. Sada bi trebali napraviti jedan iskorak, ali ne znam hoće li uspjeti da HAŠK ide u drugu ligu. Ne kažem da neće, ali jednostavno su neke stvari ostale iste. Nismo napravili taj iskorak i ponestalo je snage", kazao je Ninković za hrvatske medije.

Jasno je koji su najveći problemi njegovog sada već bivšeg kluba.

"Novac je najveći problem. Novac i tereni. U trećoj ligi jedno četiri ili pet klubova ima solidne terene, a ostalo su obične njive. To je obična njiva. Mi treniramo uglavnom na ravnoj podlozi, na ravnom terenu s umjetnom travom i onda igramo na njivama. To su dva različita sporta i to me najviše smeta. Netko to mora financirati. Bez toga se tapka u mjestu. Na dobrom terenu i na lošem terenu je omjer 1:10 u kvaliteti. Da su bolji tereni bi daleko bio bolji i nogomet. Manje bi bilo ozljeda, brže bi se razvijali igrači, sve zajedno bi bilo bolje", konkretan je bio nekadašnji trener Zvijezde iz Gradačca i sarajevskog Željezničara.

Zanimljiv komentar je imao i na terene koji su po njegovom mišljenju užasni.

"Pa normalno. Tko želi gledati njivu? Ne mogu se ljudi dva puta dodat i ispada da ne znaju, a nije tako", dodao je Ninković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi