Kapiten FK Sarajevo

Tatomirović: Lech ne zna šta ga čeka u Sarajevu

Ivan Tatomirović, 26-godišnji kapiten FK Sarajevo, za SportSport.ba je govorio o završenom prvom dijelu priprema na Jahorini, predstojećoj utakmici sa Lechom, ali i o novim pojačanjima.

Ovaj 26-godišnji odbrambeni fudbaler očekuje težak posao protiv Lecha u drugom pretkolu Lige prvaka, ali ističe da se Sarajevo sa svojim kvalitetom može nositi sa aktuelnim prvakom poljske Ekstraklase. 

"Prvi dio priprema nije zanimljiv igračima, jer se mnogo više radi na fizičkoj spremi i dobra je stvar što nam pauza nije dugo trajala. Nismo puno izgubili što se tiče spreme. Moramo se vratiti u staru formu i biti besprijekorni u utakmici sa Lechom", kazao je Tatomirović i dodao: 

"Očekuje nas težak posao. Protivnik nema atraktivno ima, ali je s ogromnom historijom i moramo ući s mnogo respekta u utakmicu. Ipak, ne sa previše precijenjivanja, jer bi faktički onda sumnjali u svoje sposobnosti. Možemo se nositi sa ekipom Lecha."

Tatomirović će zbog suspenzije iz prošle sezone morati propustiti prvu utakmicu protiv Lecha. 

"Biće mi jako teško gledati tu utakmicu sa tribine, ali jedan veliki plus je što igramo na domaćem terenu. Znamo svi kakvu atmosferu naši navijači prave i uz pomoć njih možemo napraviti to očekivano iznenađenje. Mi smo za Lech velika nepoznanica, ne znaju uopšte šta ih čeka ovdje. Potrudit ćemo se da ih iznenadimo što je više moguće."

Kada su u pitanju pojačanja, Tatomirović smatra da se radi o kvalitetnim igračima koji će dodatno doprinijeti konačnom cilju FK Sarajevo. 

"Pristigla pojačanja su pravo osvježenje za ekipu. Radi se o kvalitetnim igračima i dodatno će doprinijeti našem konačnom cilju. Svi su dovedeni s razlogom i zna se šta se od njih očekuje. Mi smo tu da im pomognemo da se što prije priviknu", riječi su Tatomirovića na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.