Taty 'luta' po BiH, stigao i do Grbavice

Mladi Francuz na probi u Želji

Taty 'luta' po BiH, stigao i do Grbavice

Mladi francuski fudbaler Guillaume Taty boravi na pravoj maloj turneji po Bosni i Hercegovini jer je u veoma kratkom roku obišao tri kluba.

Nakon što je bio na probi u Slobodi i Zrinjskom, s kojim se nije uspio dogovoriti, ovaj 20-godišnji veznjak se pojavio na Grbavici gdje je danas nastupio za B tim Željezničara u duelu sa prvim timom.

Guillaume Taty je jedan od nekoliko fudbalera koji su trenutno na probnom radu u Željezničaru i bit će zanimljivo vidjeti hoće li ovaj fudbaler zadovoljiti stručni štab tima sa Grbavice i konačno pronaći angažman u Bosni i Hercegovini.

Također, vrijedi spomenuti da su iz Angerbacka, kluba iz švedske 4. lige čiji je predsjednik Bosanac Reuf Jahić a trener Šener Bajramović, nedavno poručili da će tražiti 25.000 eura obeštećenja za Tatyja.

"On je zaista dobar igrač i ima sve ono što je potrebno fudbalerima u današnjem vremenu. Svjesni smo da može igrati u boljoj ligi, jer ovo je za njega zaista slabo. Taty ima kvalitet da igra u ligi boljoj od četvrte lige Švedske, to i mi znamo i pripremamo se na njegov odlazak. Ne znamo da li će Taty potpisati za Zrinjski, ali u fazi smo pregovora. Rekli smo da za njega želimo 25.000 eura. Zaista nam treba novac, mi smo ipak niželigaš", izjavio je Jahić dok je Taty bio na probi u mostarskom klubu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Guillaume Taty, koji igra na poziciji centralnog veznog, svojevremeno je nastupao i za U-20 reprezentaciju Francuske, a nedavno je objavio svoju fotografiju sa Grbavice kada je bio na utakmici Željezničara i AIK-a. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti