Taty se ipak skrasio na Grbavici

Iznenađujući angažman mladog Francuza

Taty se ipak skrasio na Grbavici

S. Mlaćo

U danima vikenda starta nova sezona Premijer futsal lige BiH. 

MNK Željezničar će u svojoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi ugostiti MNK Salines u Sportskoj dvorani na Grbavici.

Čelni čovjek MNK Željezničar Ahmed Muftić zadovoljan je odrađenim pripremama, te pojačanjima, a pozvao je sve navijače da dođu na meč prvog kola koji se igra u nedjelju. Ulaz je slobodan, a iz MNK Žejezničar vjeruju u veliku podršku njihovim futsalerima koji obećavaju borbu do posljednje minute.

Treba istaći da je MNK Željezničar prije par dana dobio novo pojačanje. Radi se o mladom Francuzu Guillaumeu Tatyu, koji se već par mjeseci nalazi u BiH. Stigao je Švedske, a zatim boravio na probnom radu u Slobodi, Zrinjski, te FK Željezničar.

Odradio je i nekoliko treninga sa B timom Plavih sa Grbavice, a svojevremeno je nastupao za U-20 reprezentaciju Francuske.

Taty je odlučio pristupiti MNK Željezničar, a već je upisao svoj nastup u prijateljskom duelu protiv MNK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje. Ostalo je da riješi potrebnu papirologiju i upiše i zvanični debi za svoji novi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi