Tek 11. marta se raspravlja o selektorima

Prolongiranje prolongiranog

Tek 11. marta se raspravlja o selektorima

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije donešena konačna odluka o selektorima reprezentacija, već je ona prolongirana za narednu sjedinucu ovog tijela, koja će se održati 11. marta.

Skupština Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj će se raspravljati o novom Statutu biće održana 29. marta u Sarajevu, samo dva dana prije roka koji je pred bh. fudbal stavljen od strane UEFA i FIFA koji je označen kao dan d za bh. fudbal.

Iako je danas trebala biti donesena odluka o mogućim novim selektorima omladinskih fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine, ona je prolongirana za narednu sjednicu ovog tijela Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koja će se održati 11. marta u Sarajevu.

"Potrebno je da se tehnički direktor Denijal Pirić konsultuje sa predstavnicima Fudbalskog saveza Republike Srpske i Federalnog saveza, vezano za imena koja su u opticaju za selektorska mjesta omladinskih reprezentacija BiH", kaže za SportSport.ba Rodoljub Petković, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Na sjednici IO je odlučeno da će se Skupština N/FSBiH održati 29. marta. Međutim, bez problema jednostavno ne ide...

"Postoji veliki skepticizam oko tog termina, jer je ostalo još mnogo nezavršenog posla oko izbora u kantolanim savezima u kojima je bilo dosta problema. Veliko je pitanje da li će se to završiti do tada", kaže Petković.

Što se tiče roka koji je pred N/FSBiH postavila UEFA i FIFA, ni tu situacija nije mnogo bolja.

"Sve je jasno, nema ništa novo. Mi smo upoznati sa stavom UEFA i FIFA već nekoliko mjeseci. Suspenzija može biti izvjesna, u to nema sumnje. Međutim, unutar N/FSBiH dolazi do konsolidacije, kako u organizacionom dijelu, tako i u finansijskom. Bilo bi kontraproduktivno da nas sada suspenduju. Mislimo da najbolje fudbalski radnici u BiH znaju kako organizovati bh. fudbal, uz obavezno uvažavanje principa UEFA i FIFA. Očekujemo da se uvaži naša želja se prevaziđu svi problemi. Predsjedništvo ne bi trebalo biti kamen spoticanja u svemu ovome", dodao je Petković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.