Tekstilac protiv Slobode MG prekinuo crni niz

Krojači slavili sa 2:1

Tekstilac protiv Slobode MG prekinuo crni niz

D. Vejo

Ekipa Tekstilca iz Dervente danas je upisala prve proljećne bodove, nakon što je u okviru 19. kola Prve lige Republike Srpske na svom terenu savladala Slobodu iz Mrkonjić Grada rezultatom 2:1 (1:1).

Daleko su Krojači od forme u kakvoj su bili tokom prvog dijela prvenstva. Nastavak šampionata otvorili su sa dva poraza, ali su danas nakon velike muke ipak uspjeli da upišu tri zlata vrijedna boda.

Zadnju liniju Mrkonjićana, Dervenćani su probili u 17. minuti susreta kada je za 1:0 domaćina pogodio iskusni Stijepić koji je ove zime u Tekstilac stigao kao veliko pojačanje. To nije obeshrabrilo fudbalere Slobode. Konsolidovali su redove pa tako za 1:1 pogađa Zarić u 39. minuti meča, te postavlja rezultat prvih 45 minuta.

Drugo poluvrijeme proteklo je u znaku domaćeg sastava kojeg sa klupe predvodi Zoran Dragišić. Borio se Tekstilac za svaku loptu, a nagrada za to stigla je u 74. minuti utakmice kada Susaković pogađa za 2:1 i tako izaziva erupciju oduševljenja na tribinama u Derventi.

Do kraja, Dervenćani su držali konce igre u svojim rukama te nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, upisali prva tri boda ovog proljeća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi