Tekstilac razbio Slaviju, Rudar u 94. do pobjede u Janji

Prva liga RS

Tekstilac razbio Slaviju, Rudar u 94. do pobjede u Janji

E. Škorić

U Republici Srpskoj danas su igrani mečevi prvog kola, a do pobjeda su stigli Zvijezda 09, Rudar Prijedor, Napredak i Tekstilac.

Tekstilac kort je u Derventi sa 3:0 deklasirao Slaviju, a golove su postigli Rastović u 31., Perić u 28. i Milaković u 68. minuti.

U Donjem Šepku Napredak se mučio protiv Sloge iz Doboja, a do pobjede je došao golom Dejana Marića u 51. minuti. U Zvorniku derbi su igrali Drina i Zvijezda 09, a gostima je pripala pobjeda. Gol odluke postigao je Dejan Vučić u 73. minuti.

Zanimljivo je bilo u Janji u duelu Podrinja i Rudara, a Prijedorčani su na kraju trijumfovali s 2:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Adnan Bajraktarević je u 11. minuti donio Podrinju vodstvo, a Rudar do pobjede stiže preokretom nakon golova Ognjena Jaćimovića u 32. i Draška Lolića u 94. minuti. Kasnije su na programu mečevi Željezničar - Kozara i Sutjeska - Sloboda MG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije