Tekstilac savladao Rudar

Prva liga RS, 17. kolo

Tekstilac savladao Rudar

Tekstilac je u okviru 17. kola Prve lige RS na gostujućem terenu savladao Rudar s minimalnih 1:0. 

Iako plasman na tabeli pokazuje drugačije stanje stvari, domaći nisu opravdali ulogu favorita. Prvi dio utakmice je počeo u klasičnom odmjeravanju snaga, gdje su gosti pokušavali udarcima Glišića i Hasanovića a odličan šut Radoje, brani Plisnić.

Najbolju priliku je propustio Kantar, kada odlično šutira van šesnaesterca i lobuje Plisnića, no pogađa samo prečku. U 32. minutu slobodan udarac sa lijeve strane izvodi Gojić. Lopta odlazi preko svih igrača na suprotnu stranu, gdje je usamljen ostao štoper Dervenćana Vujanić. Izbliza šutira glavom te postiže i jedini pogodak na utakmici.

Do kraja prvog dijela, šutiraju i Duspara i Rastović no preko gola završavaju oba šuta.Domaći vrše dodatni pritisak u drugom dijelu, no šutevi Kantara i Niševića ne pogađaju gol. Treneri vrše po sve tri izmjene u drugom dijelu, no ipak „klupa“ domaćih ne uspijeva adekvatno zamijeniti prvu postavu.

Trener Tekstilca Magazin je pravim izmjenama uspio sačuvati vođstvo iz prvog dijela. Domaći više imaju loptu u posjedu, no štoperi gostiju Jolović i Vujanić su zadnji bedem pred golom Plisnića. Gosti preko Gojića dva puta, te Đukića, šutiraju ali bez uspjeha. U 75. minuti, odličan prodor Asanovića ne uspijeva završiti danas borbeni Glišić.

Deset minuta prije kraja, Susaković izvodi slobodan udarac iskosa no lopta zamalo prelazi preko prečke. Zadnji pokušaji „rudara“ završavaju neuspješnim šutevima glavom Radoje i izvođenjem dva  kornera pred sam kraj meča.

Zanimljivo je da dobar napadački i otvoren fudbal sa obe strane nije donio grubu igru, već su pokazana samo dva žuta kartona. Sudija je na momente donosio čudne odluke no nije bitnije uticao ni na igru ni na krajnji rezultat.

Ovim porazom, drugim u nizu, ekipa iz Prijedora sada gubi korak sa  direktnim rivalima i pala je na četvrto mjesto. Gosti su se ovom pobjedom popeli na solidno sedmo mjesto te u slijedeća dva kola dočekuju ekipe Krupe i Napretka i imaju priliku da riješe mnoge brige oko opstanka kao debitanti u Prvoj ligi RS.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

FK Rudar: Kozić, Šodić, Saničanin (Gavranović), Ćulum, Nišević, Burazor, Radoja, Despotović, Arežina (Mrkić), Ristić (Kojić), Kantar

FK Tekstilac: Plisnić, Marić, Jolović, Vujanić, Rastović, Komlenović, Hasanović (Đukić), Gojić, Duspara (Susaković), Glišić (Prljeta), Asanović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.