Tekstilac slavio minimalno nad Drinom HE

Prva liga RS

Tekstilac slavio minimalno nad Drinom HE

O. Lekić

Fudbaleri Tekstilca uspjeli su u sklopu 21. kola Prve lige RS na domaćem terenu savladati Drinu HE s minimalnih 1:0. 

Na osnovu samog početka susreta moglo se zaključiti da će gosti iz Višegrada teško doći do bodova. Tekstilac je u prvom dijelu utakmice preko Glišića i Rastovića uspio stvoriti probleme defanzivnoj liniji Drine, a gosti su put do gola tražili šutevima Okuke, Damjanovića i Šuke pred sami kraj prvog poluvremena. 

Domaći su sa ofanzivnom igrom nastavili i u drugom poluvremenu, a to se isplatilo tri minute prije kraja susreta. Asanović se lijepo oslobodio svog čuvara u šesnaestercu i pritom lijevom nogom uputio snažan udarac za vodstvo od 1:0. To je ujedno bio i konačan rezultat susreta. 

Tekstilac u narednom kolu gostuje u Vlasenici, a potom na svom terenu dočekuje ekipu iz Novog Grada. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Tekstilac: Plisnić, Prljeta, Jolović, Vujanić, Rastović, Milaković, Gojić, Komlenović, Susaković (Đukić), Glišić (Duspara), Asanović. 

Drina HE: Govedarica, Bojat, Pljevaljčić, Pejović, Pavlović, Damjanović, Marković, Jovanović, Mirković, Šuka (Soldar), Okuka (Tošović)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.