Tekstilcu bod iz Janje

Prva liga RS, 20. kolo

Tekstilcu bod iz Janje

O. Lekić

Tekstilac je u 20. kolu Prve lige RS podijelio bodove sa Podrinjem, odigravši rezultatom 0:0. 

Sa osvojenim bodom više mogu biti zadovoljni u taboru Tekstilca, jer su na gostovanje u Janju otputovali nekompletni. Ipak, startna postava uspjela je meč do kraja odigrati borbeno i taktički, bez izmjena i javnih opomena, te time bod iz Janje dobija još više na značaju.

Blagu inicijativu na početku susreta imali su domaći koji su već u prvim minutama zaprijetili preko iskusnog Jusufovića, dok je Tekstilac najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio kada je odličan udarac Glišića odbranio golman Podrinja. 

Drugi dio utakmice ponudio je nešto otvoreniju igru obje momčadi, ali do kraja susreta mrežu su mirovale i rezultat je ostao nepromijenjen. 

Tekstilac u narednom kolu dočekuje ekipu Drine HE koja je u ovom kolu postigla pet golova protiv Krupe, no i dalje se bori za opstanak. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prva liga RS, 20. kolo:

Podrinje - Teksilac 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.