Tekstilcu remi u Derventi, Rudar uvjerljiv protiv Sutjeske

Prva liga RS

Tekstilcu remi u Derventi, Rudar uvjerljiv protiv Sutjeske

D. Vejo

U utakmicama 15. kola Prve lige Republike Srpske snage su u Derventi odmjerili domaći Tekstilac i Drina iz Zvornika, dok su u Prijedoru svoja koplja ukrstili Rudar i Sutjeska iz Foče.

Tekstilac je remizirao pred svojom publikom, rezultat je glasio 1:1 (0:0). Prvo poluvrijeme proteklo je u mirnoj atmosferi. Viđen je tek po neki šut na obje strane, ali mreže su nakon prvih 45 minuta mirovale. 

Ipak, domaćin je bolje otvorio drugu dionicu meča. Nakon samo tri minute igre u nastavku, Dervenćani dolaze u vodstvo. Strijelac je bio Petrović. Ali to nije bacilo u nokdaun igrače Drine. Zvorničani su prebacili u veću brzinu, stvarali šansu za šansom, a trud je urodio plodom u 78. minuti susreta kada se u ulozi egzekutora našao Mazić koji postavlja konačnih 1:1 i donosi bod svom timu.

U drugom susretu, sastali su se u Prijedoru domaći Rudar i Sutjeska iz Foče, a izabranici Zlatka Jelisavca slavili su sa visokih 4:1 (3:1).

Prva golijada viđena je u prvom poluvremenu gdje su pala čak četiri pogotka. Za Rudar, pogodili su Šakić, Jaćimović i Lolić, dok je za Fočake siguran bio Đukanović.

Nakon odmora, ponovo je prijetio Rudar. A konačnih 4:1 postavio je Vojnović, sredinom drugog poluvremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi