Teren bivšeg bh. premijerligaša uništen zbog koride

U Srebreniku je fudbal u drugom planu

Teren bivšeg bh. premijerligaša uništen zbog koride

Bosanskohercegovački fudbal nam iz dana u dan ponudi neku bizarnost koja nas natjera da se zapitamo kakva je sportska perspektiva u našoj državi i da li je uopšte ima.

Posljednja neobična priča stiže nam iz Srebrenika, grada iz kojeg dolazi Gradina koja je ne tako davno igrala Premijer ligu Bosne i Hercegovine a sada nastupa u Drugoj Ligi Sjever.

Gradski stadion u Srebreniku, na kojem su prije nekoliko godina gostovali Sarajevo, Željezničar i ostali najjači klubovi iz naše zemlje, sve više trune i propada, a šta tek reći za pomoćni teren Gradine koji je skoro potpuno uništen.

Na Facebook stranici navijača kluba iz Srebrenika pojavile su se fotografije pomoćnog terena koji izgleda katastrofalno, za šta zasluge pripadaju nedavno održanoj borbi bikova.

Na tom mjestu je 1. i 2. jula održan "Gradski teferič" u sklopu kojeg je upriličena korida. 

Da ironija bude još veća, Uprava FK Gradina navodno razmatra revolucionarnu ideju gašenja omladinskog pogona što je razbjesnilo sve one kojim je ovaj klub u srcu, a izgleda da je nekima draže da na fudbalskom terenu trče bikovi nego djeca Srebrenika koju bi treniranje fudbala prvenstveno udaljilo od ulice, a možda i pomoglo da izrastu u velike igrače.

Kako sada stvari stoje, Gradina će još sačekati na novog Samira Bekrića, Kenana Pirića ili Amera Ordagića.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi