Teren Pirote spreman će dočekati novu sezonu

Travnik od naredne sezone u Prvoj ligi Federacije

Teren Pirote spreman će dočekati novu sezonu

S. Mlaćo

Nogometaši Travnika nalaze se na odmoru nakon što u prošloj sezoni nisu uspjeli izboriti opstanak u Premijer ligi naše zemlje. 

Veziri su tako razočarali svoje navijače koji će u narednoj sezoni svoju momčad bodriti u Prvoj ligi Federacije.

Pripreme kluba sa Pirote još uvijek nisu počele i nije poznato sa kakvim ambicijama će se krenuti u društvu federalnih prvoligaša.  Jedan broj igrača koji su igrali zapaženu ulogu u prošloj sezonu već je napustio  tim, a kako saznajemo stvari će biti jasnije kada čelnici kluba obave sastanke sa načelnikom Admirom Hadžiemrićem i premijerom Vlade kantona SBK Tahirom Lendom, što je planirano u narednim danima.

Dok sudbina kluba ne bude jasnija, na stadionu Pirota uveliko traje uređenje terena na kojem će naredne sezone ipak igrati i Premijer liga, s obzirom da je ovaj stadion  za svoje domaće susrete prijavio NK Metalleghe BSI iz Jajca.

Na istom prema svemu sudeći neće više igrati nogometaši Novog Travnika, također člana Prve lige Federacije, koji planiraju osbosobiti stadion u svom gradu te  na njemu biti domaćini.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Takmičenje u Prvoj ligi Federacije starta  6. avgusta ove godine, dok će nogometaši Metalleghea svoj prvi susret na Piroti igrati u drugom kolu kada će ugostiti Krupu sa Vrbasa, a datum odigravanja susreta je  30.juli. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti