"Teška srca sam odlučio da sa sebe skinem najdraži dres"

Zvjezdan Misimović:

"Teška srca sam odlučio da sa sebe skinem najdraži dres"

Nakon sada već bivšeg kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emira Spahića još jedan Zmaj se odlučio oprostiti od najdražeg dresa.

Zvjezdan Misimović, fudbaler sa najviše nastupa u našem A timu i njegov drugi najbolji strijelac svih vremena odlučio je reći zbogom reprezentaciji Bosne i Hercegovine, ali samo na terenu, na tribinama će i dalje biti najvatreniji navijač svoj domovine.

U cijelosti vam prenosimo dosta emotivno “oproštajno” pismo Zvjezdana Misimovića.

“Nakon dugo razmišljanja, teška srca sam odlučio da sa sebe skinem najdraži dres u kojem sam odigrao najvažnije utakmice u svom životu. Osjećam da je došlo vrijeme da neko mlađi zauzme moje mjesto a ja se preselim na tribine kao najvatreniji navijač svoje reprezentacije, one za koju sam uvijek davao sve od sebe. Nadam se da će moja djeca kao i buduće generacije krenuti mojim putem i da će im biti puno lakše nego meni, jer kada je bilo najteže, bio sam siguran i slušao svoje srce sa odlukom da igram za svoju domovinu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Najljepše trenutke u svojoj karijeri sam doživio sa fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine i najbolje prijatelje stekao među momcima koji su sa mnom dijelili svlačionicu. Kruna moje karijere i ono o čemu sam sanjao još od dječačkih dana je učestvovanje na jednom Svjetskom prvenstvu, što mi je ova reprezentacija i omogućila. Ponosan sam da sam bio dio istorijskog uspjeha i prvog plasmana, nadam se od mnogih, naše mlade države na jednu tako veliku smotru najboljih. Uvijek ću biti na raspolaganju sa svojim znanjem i iskustvom svom Fudbalskom savezu, svojoj domovini i ljudima koji žive u njoj, svojim Bosancima i Hercegovcima. Hvala svim selektorima od kojih sam toliko stvari naučio, hvala svim saigračima koji su imali povjerenja u mene kao čovjeka i igrača, i naravno navijačima koji su mi bili motiv i podrška da dam sve od sebe na zelenom terenu.

Voli vas vaš Miske”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti