Teški ispiti za Bosnu, Travnik i GOŠK

Najava 18. kola Prve lige Federacije

Teški ispiti za Bosnu, Travnik i GOŠK

S. Mlaćo

Danas i sutra se igraju susreti 18. kola Prve lige Federacije naše zemlje. Pet utakmica je na programu danas, a tri sutra.

Lider Bosna iz Visokog u nedjelju će  goste Slogi iz Siminog Hana. Bosna je svakako favorit u ovom meču, ali izabranici Nermina Bašića sigurno će imati veliki motiv da savladaju tim iz Visokog i obraduju svoje navijače.

"Očekujem 90 minuta sjajne atmosfere u režiji naših Demona koji su najavili pohod u Simin Han, ali ono što svakako ne očekujem je lahka utakmica. Poslije jučerašnjeg treninga prvog tima, šef je organizovao kontrolnu utakmicu za kolege koji imaju manju minutažu kako bi pružio svima priliku da se nametnu pred ovo važno gostovanje.  Bez obzira ko bio u sastavu koji će istrčati u nedelju, svi će biti maksimalno koncentrisani i motivisani da ostvare još jednu pobjedu u sasvim sigurno jako teškoj utakmici kao što je nadolazeća", kazao je golman Bosne Amir Bekan.

Drugoplasirani Travnik također će u goste. Rival popularnih Vezira će biti Goražde, a Travnik će biti oslabljen neigranjem najboljeg strijelca lige Sabahudina Jusufbašića, te još jednog napadača Dženana Zajmovića.

Na drugoj strani Goražde je kompletno, a treba istaći da su upravo nogometaši iz grada na Drini savladali Travnik na Piroti u prvom dijelu sezone rezultatom 2:1.

"Mi u Goraždu očekujemo pobjedu", jasan je bio član Travnika Matijas Pejić.

Trećeplasirani GOŠK u hercegovačkom derbiju u goste će Čapljini koja nije u prilici da kući više prosipa bodove. Ipak, Gabeljani ukoliko želi ostati za korak Bosni i Travniku moraju slaviti. 

"Čeka nas ozbiljan protivnik, pravi ispit i ukoliko želimo da budemo kandidati za Premijer ligu naše zemlje ne smijemo izgubiti. Sa Čapljinom se odlično poznajemo, a raduje nas što su svi igrači spremni za ovaj meč", kazao je za SportSport.ba šef stručnog štaba GOŠK-a Darko Vojvodić.

Zanimljiv meč očekuje se na Koševu, a snage će odmjeriti Bosna Sema i Zvijezda iz Gradačca. Domaći su pod imperativom pobjede, ali Zvijezda sigurno nije tim koji će sa bijelom zastavom doći u naš glavni grad.

Posljednjeplasirani Novi Travnik po prvi put ove sezone igrat će na svom stadionu. Novotravničani će ugostiti Jedinstvo iz Bihaća, te pokušati uz podršku navijača napraviti iznenađenje i povećati svoj siromašni bodovni saldo.

Velež će u Vrapćićima dočekati Bratstvo i pokušati upisati drugu pobjedu u nizu.

"Imamo kvalitet, fizički smo odlično pripremljeni i siguran sam da ćemo u narednim kolima pobijeđivati i tako preći u sredinu tabele, te izboriti miran finiš sezone. Idemo od utakmice do utakmice, u ovom trenutku razmišljamo o Bratstvu“, kazao je junak Veležove pobjede u Bihaću Denis Zvonić.

Ipak, Bratstvo također ima svoje ambicije u Mostaru. 

"Velež nije ista ekipa iz prvog dijela sezone i ima četiri boda u dvije utakmice nastavka sezone. Velež je dobra ekipa, klub sa tradicijom, ali i mi imamo svoje adute. Mi uvijek idemo na pobjedu i tako ćemo se ponašati i u Mostaru, ma da bi bili zadovoljni i sa jednim bodom. U Mostaru idemo da napravimo dobar rezultat, mada Velež ima dobrog trenera, dobru ekipu, ali i Bratstvo ima svoje ambicije", jasan je bio trener Gračanlija Denis Sadiković.

Orašje je blagi favorit na svom terenu protiv Radničkog iz Lukavca, dok se neizvjestan meč očekuje u duelu starih rivala Budućnosti i kakanjskog Rudara.

Raspored 18. kola Prve lige Federacije BiH:

Subota (15:00)

Čapljina - GOŠK

Goražde - Travnik

Velež - Bratstvo

Orašje - Radnički

Budućnost - Rudar Kakanj

Nedjelja (15:00)

Bosna Sema - Zvijezda

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloga SH -Bosna Visoko

Novi Travnik - Jedinstvo

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi