Teški ispiti za sarajevske timove, derbi u Zenici

Pet utakmica danas, jedna sutra

Teški ispiti za sarajevske timove, derbi u Zenici

M. Šljivak

Fudbalsko prvenstvo u Bosni i Hercegovini se polako zahuktava i već smo stigli do sedmog kola.

Nova sezona je, očekivano, već sada donijela dosta uzbuđenja, a naročito se to odnosi na sarajevske klubove Sarajevo i Željezničar, koji su već nakon šest odigranih kola odlučili da promijene trenere, tako da Miloša Kostića i Almira Hurtića više nećemo gledati na bh. terenima.

Željo je već našao zamjenu. Iz Radnika je doveden Slavko Petrović, dok tim s Koševa još nije našao Hurtićevog nasljednika.

Upravo će jedan od interesantnijih duela igrati Radnik i Sarajevo. Oba tima su tijekom sedmice ostala bez trenera, tradicija je na strani Bordo tima, ali ekipa iz Bijeljine s novim trenerom Nebojšom Miloševićem se nada pobjedi nad sarajevskim timom u kojem vlada jako loša atmosfera nakon poraza od Metalleghea.

Derbi kola igra se se u Zenici. Čelik i Željezničar traže izlaz iz rezultatske krize, a posebno se to odnosi na sarajevski tim u kojem je prethodnih sedmica bilo jako burno.

Nakon tri kola i tri poraza bez postignutog gola, rukovodstvo kluba je smijenilo Miloša Kostića, a na njegovo mjesto je došao dosadašnji trener Radnika Slavko Petrović.

Njegov dolazak je privukao veliku pažnju, a debi će imati na Bilinom polju protiv Čelika, gdje Željezničar uvijek ima dosta problema prilikom osvajanja bodova.

Oba tima imaju problema sa sastavima. Tako Petrović ne može računati na Aleksandra Kosorića, te veznjake Jovana Blagojevića i Adnana Šećerovića.

S druge strane Čelik je u još većim problemima, jer nemaju kostura tima. Dva standardna štopera Emir Jusić i Bojan Marković neće igrati zbog povreda, dok će kaznu zbog kartona odraditi Dino Hasanović, Fenan Salčinović i Anes Haurdić.

Vodeće ekipe nakon šest kola, Sloboda i Zrinjski, imaju duele protiv Krupe i Viteza.

Tuzlanski tim će na nezgodno gostovanje Krupi. Trener ekipe s Tušnja Husref Musemić pred meč je istakao kako će njegovom timu biti hendikep igranje na plastičnoj travi, dok domaći tim želi nove bodove nakon poraza u Širokom Brijegu.

Zrinjski ekipu Viteza dočekuje u odličnom raspoloženju. Imaju tri pobjede u četiri utakmice, a nokautirani Vitez je itekako pravi izbor za nastavak serije, jer će u Mostar stići dosta oslabljeni bez bitnih igrača Zorana Kokota i Anela Dedića.

Domaći u ovoj utakmici ne može računati na Tomislava Tomića, te Daniela Graovca, koji će karijeru nastaviti u Belgiji.

Nakon što su negativnu seriju od četiri poraza iznenađujuće prekinuli na Koševu, fudbaleri Metalleghea će priliku za novu pobjedu imati na Piroti protiv posljednjeplasiranog Olimpica.

Mladost iz Doboj Kaknja igra odlično ove sezone. Jedini su tim koji još uvijek nije poražen, zauzimaju treće mjesto na tabeli, a sada im u goste dolazi i Široki, pa će domaći imati šansu da zadrže pozitivni niz u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pet utakmica 7. kola na rasporedu je u subotu, a jedna u nedjelju.

TERMIN UTAKMICA SUDIJA
Subota 17:30 Radnik - Sarajevo Goran Paradžik
Subota 17:30 Krupa - Sloboda Admir Šehović
Subota 17:30 Metalleghe - Olimpic Emir Sphalić
Subota 19:30 Čelik - Željezničar Dragan Skakić
Subota 20:00 Zrinjski - Vitez Miloš Gligović
Nedjelja 17:00 Mladost - Široki Irfan Peljto
Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi