Samira Hurem, trenerica SFK 2000

"Teško je igrati Ligu prvaka nakon bh. prvenstva"

SFK 2000 Sarajevo naredne sedmice će biti domaćin kvalifikacionog turnira za UEFA Ligu prvaka za žene.

Grad Sarajevo će u periodu od 23. do 28. augusta ugostiti WFC Kharkiv iz Ukrajine, WFC Ramat Hasharon iz Izraela te RIGAS FS iz Latvije, a utakmice će se igrati na Otoci i Koševu. 

Pred nastupe na predstojećem kvalifikacionom turniru trenerica SFK 2000 Sarajevo, Samira Hurem, istakla je optimizam. 

"Na pripremama radimo, spremamo se i svjesni smo da je Liga prvaka mnogo drugačije takmičenje od onoga što nas prati u prvenstvu. Tačno je da je jedan od problema dominirati u BiH i izaći na međunarodnu scenu bez i jedne jake utakmice, ali moje igračice su stekle iskustvo, zrelost i očekujem da ćemo državu prezentovati na najbolji mogući način", kazala je Hurem.

Hurem se osvrnula i na protivnike.

"Sav taj način kako doći do podataka ide malo teže iz razloga što mi nismo na tom profesionalnom nivou i sve ono što smo uspjeli sakupiti i vidjeti jeste da igraju dobar fudbal. Nedavno smo igrali i sa reprezentacijom Ukrajine, znamo kako one igraju i znamo kako mi trebamo igrati, ali konkretnih informacija nemamo. Meni je najbitnije da moje igračice budu spremne", dodala je. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi