Težak poraz malonogometne reprezentacije BiH

Španija slavila sa 8:1

Težak poraz malonogometne reprezentacije BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u malom fudbalu je večeras doživjela ubjedljiv poraz od Španije.

Španci su u okviru drugog kola kvalifikacionog turnira za Svjetsko prvenstvo slavili sa 8:1 i tako nanijeli našim momcima drugi poraz u ovom ciklusu.

BiH je povela već u drugoj minuti golom Dejana Pavlovića, a Španija je sedam minuta kasnije poravnala golom Miguelina iz kaznenog udarca.

Rivillos je u 19. minuti pogodio za 2:1, da bi do kraja poluvremena Španija povela sa 3:1, a strijelac je ponovo bio Miguelin. Isti igrač je u drugom poluvremenu postigao još dva gola, a po jedan su dodali Alex, Lin i Bebe.

Posljednji meč u grupi Bosna i Hercegovina će odigrati protiv Latvije, a taj susret je na rasporedu u nedjelju u 15:30 sati.

Mali fudbal, kvalifikacije za SP:


Bosna i Hercegovina-Španija 1:8 (1:3)

1:0 Dejan Pavlović (2'), 1:1 Miguelin (9'-penal), 1:2 Mario Rivillos (19'), 1:3 Miguelin (20'), 1:4 Miguelin (26'), 1:5 Alex (28'), 1:6 Miguelin (28'), 1:7 Lin (30'), 1:8 Bebe (34').

Bosna i Hercegovina: Bahrudin Omerbegović, Dejan Pavlović, Nijaz Mulahmetović, Tomislav Bevanda, Anel Radmilović, Adnan Delihasanović, Stanislav Galić, Ivan Matan, Srđan Ivanković, Ivan Ivanković, Marin Šunjić, Nermin Jusić, Mirko Hrkać, Josip Bošković. Selektor: Boro Matan.

Španija: Jesus Herrero, Ortiz, Fernandao, Pola, Miguelin, Paco Sedano, Juanjo, Bebe, Aicardo, Adolfo, Lin, Mario Rivillos, Alex. Selektor: Jose Venancio Lopez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti