Težak poraz od Njemačke na otvaranju Eura!

Poraz od 5:0 u prvom kolu

Težak poraz od Njemačke na otvaranju Eura!

M. Šljivak

Kadetska fudbalska reprezentacija BiH poražena je u prvom kolu Evropsko prvenstva u Kostreni od selekcije Njemačke rezultatom 5:0.

Njemačka je kao veliki favorit ušla u ovaj meč i na kraju su to itekako opravdali na terenu.

Poveli su Nijemci već u prvom napadu. Nakon ubacivanja iz kornera, stvorila se gužva u kaznenom prostoru, a najbolje se snašao Mai, koji je pogodio za prednost od 1:0.

Nastavila je Njemačka s napadima ka golu naše selekcije. Redale su se opasne situacije pred golom Kršića, a naš tim je priliku da dođe do gola imap preko Santrača, čiji udarac sa 20-ak metara brani Plogmann.

U 16. minuti Njemačka je povela s 2:0. Yeboah je projurio po desnoj strani, ubacio je loptu za Kietela, koji pogađa za sigurnih 2:0.

Njemačka je i nakon drugog gola napadala. Ipak, pravih šansi pred golom BiH nije bilo, da bi u finišu prvog dijela naš tim zaprijetio preko Gazibegovića čiji udarac dobro brani njemački golman.

Na odmor se otišlo vodstvom Njemačke od 2:0, da bi naš tim nešto bolje otvorio nastavak. Imali smo šansu preko Imamovića, ali je potom uslijedio novi pad.

Iskoristili su to Nijemci maksimalno. Arp je hat-trickom u periodu od 50. do 62. minute povećao prednost Njemačke na 5:0 za potpunu katastrofu našeg tima.

Nije ekipa Sakiba Malkočevića uspjela ništa napraviti u ovom meču. Tek poneki pokušaj je sve što smo vidjeli, a Njemačka je na kraju sasvim zasluženo stigla do trijumfa.

Naredi meč bh. tim igra za tri dana, a protivnik je selekcija Irske.

Evropsko prvenstvo, kadeti, 1. kolo:

BiH - Njemačka 0:5 (Mai 2', Kietel 16', Arp 50', 51', 62')

BiH: Kršić, Tegeltija, Sadiku, Gazibegović, Santrač, Šikanjić, Omerović, Imamović, Vještica, Marušić.

Njemačka: Plogmann, Hckethal, Boller, Cetin, Majetschak, Arp, Jastrzembski, Kietel, Ludewig, Mai, Yeboah.







Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi