Težak poraz Sarajeva od Evertona

Debakl juniora na CEE kupu u Pragu

Težak poraz Sarajeva od Evertona

M. Šljivak

Juniori Sarajeva nisu uspjeli da se plasiraju u finale CEE Generali kupa koji se igra u Pragu. Od Bordo nada danas je u polufinalu bio bolji Everton s uvjerljivih 6:0.

Mladi tim s Goodison Parka potpuno je dominirao u ovom meču i na kraju su zasluženo odlazi u finale.

Tri gola postignuta su u prvom poluvremenu. Dva je postigao Ellis Simms u 14. i 45. minuti meča, a u 38. minuti je Anthony Gordon iskoristio i penal.

Mladi fudbaleri Sarajeva kao da su se prepali velikog rivala. Pravili su veliki broj grešaka u odbrani, razlika je mogla biti i veća, ali se na odmor otišlo vodstvom Evertona od 3:0.

Nastavak donosi nešto bolju igru izabranika Dženana Uščuplića. Imali su nekoliko dobrih pokušaja prema protivničkom golu, ali šutevi su bili neprecizni.

Zato je Everton na drugoj strani koristio šanse. U 69. minuti na 4:0 nakon prekida povećava Con Ouzonidis, da bi šest minuta kasnije peti gol za ekipu iz Liverpoola postigao rezervista Jordan Clarke.

Novi penal za Everton dosuđen je u 84. minuti. Ovog puta Nathan Moore preuzima odgovornost i pogađa za velikih 6:0.

Samo minut nakon šestog gola Everton propušta veliku šansu. Pogodili su stativu, da bi do kraja meča mirnom igrom završili posao za uvjerljivu pobjedu od 6:0.

Everton će u finalu igrati protiv ekipe Burnleya.

CEE Generali kup, polufinale:

Sarajevo - Everton 0:6 (Simms 14', 45', Gordon 38'p, Ouzonidis 69' Clarke 75', Moore 84')

Sarajevo: Musemić, Šabanović, Salčinović, Tutundžić, Bešić, Alić, Mustafić, Veladžić, Mehuljić, Imamović, Šahbazović.

Everton: Hilton, Moore, Ouzonidis, Collins, Duke-McKenna, Zuk, Scully, Kerr, Lavery, Simms, Gordon.





 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije