The Sun novi medijski pokrovitelj FK Sarajevo

Malezijski dnevni list

The Sun novi medijski pokrovitelj FK Sarajevo

M. Šljivak

Malezijske dnevne novine, The Sun, novi su medijski partner Fudbalskog kluba Sarajevo.

Najčitaniji dnevni list u Maleziji na engleskom jeziku, čiji tiraž doseže i više od 305.000 primjeraka, od sada, svim svojim čitaocima omogućit će i da pročitaju više aktuelnosti iz bordo kluba.

Izdavač lista TheSun je Sun Media Corporation Sdn Bhd, koja je članica Berjaya Media Berhard, jednog od odjela Berjaya grupacije, čiji je osnovač većinski vlasnik upravljačkih uloga u skupštini Fudbalskog kluba Sarajevo, Tan Sri Vincent Tan.

Novine TheSu dostupne sve od ponedjeljka do petka, svakim danom, osim državnih praznika.

Od svog nastanka, 1. juna 1993. godine, "TheSun" je osvojio i nekoliko značajnih nagrada i priznanja, kao što je nagrada za promociju Agents Malaysia (4As), Medijski partner godine (2004/2005), Medijska nagrada Malezije 2005.

U 2007. godini, TheSun uspio je dostići veliko dostignuće, kada su tri novinara pomenutog lista dobili nagradu Društva izdavača Azije (SOPA), čije je sjedište u Hong Kongu. Nagrada SOPA-a u Aziji, jednaka je Pulicerevoj nagradi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim navedenih, "TheSun" osvojio je još nekoliko značajnih nagrada u slobodnom pisanju, novinarstvu, istraživačkom novinarstvu i mnoge druge.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.