Tomislav i Brotnjo na vrhu, Igman i Troglav im prijete

Druga liga Federacije BiH grupa Jug

Tomislav i Brotnjo na vrhu, Igman i Troglav im prijete

A. Beganović

Vodeće ekipe Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Jug, Tomislav i Brotnjo, u 7. kolu su stigle do novih pobjeda.

Golovima Ivana Juriča i Marija Pavića Tomislav je na gotovanju rezultatom 2:0 savladao Posušje, dok je Brotnjo u Čitluku golovima Vlade Solde (2x), Bernarda Golemca i Ante Čilića rezultatom 4:0 savladao Stolac.

Najubjedljiviju pobjedu u 7. kolu je ostvario trećeplasirani Igman koji je u Konjicu sa 8:0 savladao Grude. Tri gola postigao je Amel Bajrić, dva Vedad Šabanović, dok su se poi jednom u listu strijelaca upisali Mirza Đapo, Ajdin Sultanić i Senad Kašić.

Fudbaleri Troglava su u Livnu nadigrali Ramu (5:1). Dario Tomić je sredinom prvog dijela doveo goste do prednosti, da bi u 38. minuti Marko Markov stvari vratio na početak. U drugom dijelu Markov je postigao još dva gola, a Branimir Velić i Zaim Ključo po jedan za ubjedljiv trijumf ekipe iz Livna.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Blagaj je na domaćem terenu bio bolji od Kamešnice(2:1). Sanjin Cerovina i Dženan Hubana pogađali su za Blagaj, dok je za Kamešnicu pogodak postigao Petar Vukadin.

U duelu Šujice i Sloge nije bilo pobjednika (1:1), dok je Klis bio ubjedljiv protiv Kupresa (6:1). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.