Torlaku tri, Suljiću dvije utakmice kazne

Nije samo Borac kažnjen, već i Željezničar i Sarajevo

Torlaku tri, Suljiću dvije utakmice kazne

Pored kazni Borcu, Disciplinska komisija N/FSBiH kaznila je i Željezničar, te Sarajevo i dva igrača bordo kluba, Sedin Torlaka i Asmira Suljića.

Borac je kažnjen sa 10.000 KM i tri utakmice bez prisustva publike, ali i Željezničar nije ostao nekažnjen. Timu sa Grbavice izrečena je kazna u iznosu od 2.000 KM zbog ubacivanja pirotehnike njihovih navijača na Gradskom stadionu u Banja Luci.

Sedin Torlak i Asmir Suljić, prvotimci Sarajeva, kažnjeni su sa tri, odnosno dvije utakmice suspenzije zbog neprimjernog ponašanja na susretu protiv Leotara u kojoj je bordo tim poražen sa 1:0.

"Sedin Torlak kažnjen je sa tri utakmice neigranja zbog nasrtanja na službeno lice, dok je Suljić kažnjen zbog vrijeđanja navijača Leotara neprimjernim ponašanjem. Sarajevo će morati platiti kaznu u iznosu od 2.500 KM. Leotar je kažnjen sa 1.000 KM zbog propusta u organizaciji", rekao je Goran Kosorić, predsjednik Disciplinske komisije N/FSBiH za SportSport.ba.

Kosorić je dodao da se raspravljalo i o Bahrudinu Trbojeviću, predsjedniku Srednjebosanskog kantona, koji je udario sudiju Rusmira Mrkovića na poluvremenu utakmice Travnika i Borca, ali o tome će se više znati u narednim danima.

Predsjednik Disciplinske komisije N/FSBiH osvrnuo se i na Edina Golaća, koji je zbog krađe piva skinut sa FIFA liste. Golać je kažnjen sa pet mjeseci zabrane suđenja, a može žaliti Apelacionoj komisiji, koja mu može ublažiti ili povećati kaznu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.