TOŠK iskoristio kiks Radnika i zasjeo na čelo tabele

Druga liga Federacije BiH grupa Centar

TOŠK iskoristio kiks Radnika i zasjeo na čelo tabele

A. Beganović

Odigrano je svih sedam utakmica 7. kola Druge lige Federacije BiH grupa Centar, a TOŠK je iskoristio kiks Radnika iz Hadžića i probio se na čelo tabele.

Do vog kola vodeći Radnik u Hadžićima je snage odmjerio sa Pobjedom, koja je uspjela iznenaditi i kući otići s bodom. Fahrudin Kovač je u 13. minuti doveo Radnik do prednosti i tada se činilo da će ekipa iz Hadžića rutinski odraditi posao.

Međutim, gosti nisu tako mislili i golovima Aleksandra Kostadinovića i Hajrudina Čamdžića uspjeli su do odmora preokrenuti rezultat u svoju korist. U 8. minuti nastavka Muamer Gagula je iz penala izjednačio, no Radnik i pored brojnih prilika nije uspio postići treći pogodak.

U duelu Mladosti i Azota nije bilo golova, a TOŠK je golovima Anida Travančića i Selmira Mahmutovića rezultatom 2:0 savladala Bosna Semu. Famos je sa ubjedljivih 5:2 savladao Rudar iz Breze, dok je Borac golom Adnana Žiže s minimalnih 1:0 savladao Rudar iz Zenice.

Jedinu gostujuću pobjedu u 7. kolu je ostvarilo Žepče koje je u Zavidovićima bilo bolje od Krivaje (2:1). Josip Slišković je postigao oba gola za Žepče, dok je za Krivaju strijelac bio Muhamed Mehić. 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Fudbaleri Usore su stigli do domaćeg trijumfa u duelu sa Natronom (3:1). Ermin Vehabović, Mateh Suvala i Edvin Hatkić su bili strijelci za Usoru, dok je za Natron pogodio Elman Muratović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti