TOŠK nadigrao Bosnu, Rudar u Brezi bolji od Pobjede

Druga liga Centar

TOŠK nadigrao Bosnu, Rudar u Brezi bolji od Pobjede

A. Beganović

Nakon višemjesečne pauze počelo je i prvenstvo u Drugoj ligi Centar, a jučer je u okviru 1. kola odigrano pet susreta.

U derbiju kola TOŠK je u Tešnju sa 2:1 savladao Bosnu iz Visokog. Samir Softić i Eldin Suljić pogađali su za pobjedničku ekipu, dok je Alem Plakalo bio strijelac za Bosnu.

Radnik je u Hadžićima golovima Ade Medžuseljca sa 2:0 savladao Borac, dok je pogotkom Dine Kulića Mladost na gostovanju savladala Natron.

Rudar je u Brezi dočekao Pobjedu i stigao je do trijumfa, no mnogo teže od oečkivanog. Gosti su pogotkom Hajrudina Čamdžića u 53. minuti stigli do prednosti, no preko Ermina Sokića i Dine Hodžića Ruadr je uspio preokrenuti.

U Hrasnici su se sastali Famos i Ilijaš, a gosti su preokretom u sudijskoj nadoknadi stigli do pobjede. Senad Sarajkić u 48. minuti je doveo Famos do prednosti, da bi u 91. iz jedanaesterca poravnao Kemal Mašić, a u 95 tri boda Ilijašu donio je Kenan Helač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.