TOŠK s devet golova počastio Krivaju, četiri gola Bašića

Druga liga Centar, 4. kolo:

TOŠK s devet golova počastio Krivaju, četiri gola Bašića

M. Šljivak

Nakon što su u prošlom kolu do vrha napunili mrežu Stupčanice (8:0) ekipa TOŠK-a iz Tešnja je i u četvrtom kolu Druge lige Centar napunila do vrha protivničku mrežu.

Ovog puta je u Tešnju gostovala Krivaja iz Zavidovića, a TOŠK je na kraju slavio pobjedu od 9:0 uz četiri pogotka Sadina Bašića...

Već nakon 18 minuta igre Bašić je s tri pogotka doveo TOŠK do vodstva od 3:0. Zatim je dva gola postigao Samir Softić, te se na odmor otišlo s uvjerljivih 5:0. 

Nastavak susreta donosi još četiri pogotka u mreži gostiju iz Zavidovića. Armin Mrguda je uu 49. minuti povećao na 6:0, da bi zatim sedmi gol postigao Osmo Nuhanović.

Do četvrtog gola Sadin Bašić je stigao u 77. minuti kada je postigao gol za 8:0, a konačan rezultat od 9:0 je postavio Amer Rakić.

Borac je u Jelahu dočekao ekipu Natrona iz Maglaja, te je slavio pobjedu od 4:2...

Junak ovog susreta je Adnan Žižo koji je postigao tri pogotka u ovom susretu, a u strijelce se upisao i Vedad Mudrov. Za ekipu iz Maglaja pogađali su Haris Šehić iz penala u 30. minuti, te Elmin Joldić u 82. minuti.

Ilijaš je pogocima Kenana Helača i Adnana Nekića savladao Pojedu s 2:0...

Druga liga Centar; 4. kolo:

TOŠK - Krivaja 9:0 (Bašić 3', 7, 18' 77', Softić 21', 41', Mrguda 49', Nuhanović 65', Rakić 86')
Ilijaš - Pobjeda 2:0 (Helač 17', Nekić 56')
Borac - Natron 4:2 (Žižo 8', 33', 77', Mudrov 51' / Šehić 30'p, 82')

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Sutra igraju:

Stupčanica - Mladost
Azot - Rudar
Bosna - Rudar
Usora - Radnik

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.