TOŠK-u bod u Hadžićima, Rudaru tri u Brezi

U velikom derbiju Druge lige Centar nije bilo golova

TOŠK-u bod u Hadžićima, Rudaru tri u Brezi

A. Beganović

U okviru 8. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Jug u Hadžićima je odigran derbi prvenstva između Radnika i TOŠK-a.

Derbi susret između drugoplasiranog Radnika i prvoplasiranog TOŠK-a nije opravdao očekivanja. Nakon 90 minuta loše igre mreže su ostale netaknute, a svakako da više razloga za zadovoljstvo imaju gosti iz Tešnja koji su ostali na čelu tabele.

Ilijaš i Usora su takođe podijelili bodove, no na ovom susretu za razliku od onog u Hadžićima, viđena su dva pogotka. Usora je stigla do prednosti u 67. minuti pogotkom Mateja Suvale, da bi u 80. Akif Kovač pogodio za konačnih 1:1.

Fudbaleri Rudara su u Brezi savladali Borac (2:1). Nedim Abadžija je iz jedanaesterca u 35. minuti doveo do prednosti Rudar, da bi osam minuta kasnije Anid Hajro udvostručio prednost domaće ekipe. U 67. minuti jedanaesterac za goste je u pogodak pretvorio Enver Buljubašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.