Transfermarkt: Pjanić 20 miliona skuplji od Džeke

Lulić jeftiniji za 2.5 miliona

Transfermarkt: Pjanić 20 miliona skuplji od Džeke

Dž. Mrakić

Najpriznatija stranica za procjenu vrijednosti nogometaša Transfermarkt ažurirala je nove cijene za pojedine reprezentativce Bosne i Hercegovine.

Veznjak Rome Miralem Pjanić najveći je "dobitnik" i sada vrijedi 35 miliona eura, što u odnosu na zadnju cifru predstavlja pomak od 5 miliona. Pored Pjanića, nešto manji pomak napravio je i Ervin Zukanović, čija je cijena narasla za pola miliona eura (4.000.000). 

Najbolji strijelac u historiji naše reprezentacije Edin Džeko sada vrijedi 15 miliona, što je za tri manje u odnosu na prethodno ažuriranje, a pad od dva i po miliona zabilježio je i Senad Lulić, koji je u samo pola godine spao sa 14 na 9.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Najvrednijih pet u dresu BiH po Transfermarktu sada su Miralem Pjanić (35), Edin Džeko (15), Asmir Begović (12), Senad Lulić (9.5) i Sead Kolašinac (7).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi