Travančić: Čast mi je što sam nominovan

Idol nacije 2010

Travančić: Čast mi je što sam nominovan

Najbolji strijelac hrvatske juniorske lige, Anid Travančić nominovan je za najboljeg U-17 igrača Bosne i Hercegovine, a mladi veznjak Zagreba kaže kako mu je velika čast što se nalazi u užem izboru od pet igrača.

Travančić je prošle sezone ostao bez kluba, međutim vrlo brzo se opet vratio u Zagreb na incijativu trenera prvog tima Luke Pavlovića.

"Moj menadžer nije bio u dobrim odnosima sa Zagrebom tako da sam napustio klub, ali trener Luka Pavlović je razgovarao sa mnom i izrazio želju da se vratim i to se dogodilo", rekao je Anid Travančić, te se osvrnuo na igre ove sezone:

"Priključen sam prvom timu na treninzima, a nastupam za juniore. Trenutno sam najbolji igrač i najbolji strijelac juniorske lige. Povratak u Zagreb je najbolja stvar koja mi se dogodila."

U utakmici juniorske Prve HNL između Međimurja i Zagreba, ovaj mladi veznjak je postigao čak pet golova, a do sada ih ima ukupno devet na svom kontu, unatoč tome što je propustio pet kola zbog reprezentativnih obaveza i bolesti.

"U utakmici protiv Međimurja se vidio sav moj rad i trud. Zaista sam dosta napredovao. Očekivao sam da bih mogao ove sezone zablistati i evo to se dogodilo", ističe mladi veznjak zagrepčana, dodavši:

"Što se tiče transfera to me najmanje brine, jer ako održim kontinuitet ovakvih igara, mislim da prelazak u drugi, bolji klub neće biti sporan."

Travančić je odigrao sva tri susreta u kvalifikacijama za juniorsko Europsko prvenstvo koje su se održale u Sarajevu u oktobru ove godine, a bio je najmlađu član našeg U-19 nacionalnog tima.

"Sada na red dolazi moje godište i opet imam pravo nastupa za U-19 reprezentaciju. Imamo veoma tešku grupu gdje se nalazimo sa Rusijom, Republikom Irskom i Bugarskom. Poslije kvalifikacija u Sarajevu igrao sam standardno i nadam se novom pozivu", kaže 17-godišnji veznjak.

"Velika mi je čast što sam nominovan za najboljeg kadetskog igrača Bosne i Hercegovine. Želio bih se zahvaliti svima koji su učestvovali u ovom izboru i također čestitatam svima koji organizuju ovu manifestaciju", dodao je za kraj razgovora Anid Travančić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.