Travnik dočekuje Goražde, Velež na ispitu u Gračanici

Nastavlja se Prva liga FBiH

Travnik dočekuje Goražde, Velež na ispitu u Gračanici

Ovog vikenda je na rasporedu osam utakmica 3. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon dvije odigrane utakmice na čelu se nalazi Bosna. Tim iz Visokog je u duelima sa Čapljinom i istoimenim sarajevskim klubom izašao kao pobjednik i trenutno na kontu ima maksimalnih šest bodova, a prilika za nastavak serije je svakako je utakmica protiv pretposljednje Sloge iz Simin Hana. 

Gorčinu poraza u Goraždu ekipa GOŠK-a će nastojati danas saprati u utakmici protiv Čapljine koja se igra na stadionu Podavala. I za jedne i druge međusobni susreti oduvijek su bili posebni, a adrenalin je priznaje trener Čapljine Damir Borovac uvijek veći kada je na drugoj stranici GOŠK. 

"Teško je predvidjeti ishod derbija jer je ta utakmica uvijek neizvjesna i nepredvidiva. Mečevi GOŠK-a i Čapljine su uvijek posebni. Kao trener imao sam priliku voditi tim iz Gabele u dva navrata i odlično poznajem ljude u klubu, međutim današnju ekipu dosta manje jer je tu mnogo novih igrača .Sigurno je da imaju kvalitet i visoke ambicije", istakao je Borovac. 

Bod iz Mostara za Jedinstvo će dobiti na važnosti jedino se ostvari pobjeda nad Novim Travnikom. Gosti u Bihać dolaze oslabljeni neigranjem trojice prvotimaca (Rezdeušek, Jusić, Hafizović), pa će trener Almir Tolja biti primoran pružiti priliku nekim rezervistima i svakako će biti veoma zanimljivo vidjeti u kojem sastavu će njegov tim istrčati.

Velež će nakon poraza u prošlom kolu ići na megdan Bratstvu iz Gračanice. Bez obzira na kvalitet domaćina i dužni respekt u taboru mostarskog kluba vlada optimizam i svi igrači su motivisani da se povoljnim rezultatom iskupe svojim navijačima. To je potvrdio i novajlija u timu Edin Bebanić. 

"Pred nama je teška utakmica protiv neugodnog i dosta kvalitetnog protivnik. Bratstvo je i ovog puta, prema mom mišljenju, jedan od kandidata za prvo mjesto, međutim mi dolazimo u Gračanicu sa namjerom da se nadigravamo. Uz pravu podršku navijača u koji niko od nas ne sumnja, sigurno možemo ostvariti povoljan rezultat", riječi su Bebanića. 

U susretu dva nekadašnja premijerligaša Rudar će u Kaknju biti domaćin Budućnosti, dok će Zvijezda na svom terenu ugostiti Bosnu Semu. U Lukavcu će snage odmjeriti Radnički i Orašje, a na Piroti će se u neizvjesnoj utakmici sastati Travnik i Goražde koji pretendiraju za sami vrh. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Subota: Bosna Visoko - Sloga Simin Han (17:00), Zvijezda - Bosna Sema (17:00), Travnik - Goražde (17:00), Jedinstvo - Novi Travnik (0:0), Bratstvo - Velež (17:00), Radnički - Orašje (17:00), Rudar - Budućnost (17:00).

Nedjelja: GOŠK Gabela - Čapljina (17:00).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi