Travnik golom Nuhića slavio protiv Mladosti

Pobjeda Vezira

Travnik golom Nuhića slavio protiv Mladosti

Fudbaleri Travnika dočekali su danas na svojoj Piroti ekipu Mladosti, protiv koje su zabilježili minimalnu pobjedu rezultatom 1:0. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Nuhić u 43. minuti.

Utakmica je počela žustro sa obje strane i vidjelo se da su obje ekipe od starta krenule po pobjedu. Travnik krenuo ofanzicnije i imao lijepu priliku na samom startu, ali je jedan obećavajući kontranapad prekinut faulom Miroslava Jevtića koji je dobio žuti karton. Najbolju šansu za domaće imao je Ćurić koji je udarcem sa petnaestak metara pogodio stativu, iako je golman već bio savladan. 

I kada se činilo da će se na odmor otići sa početnim rezultatom, domaći su došli do vodstva. Ajdin Nuhić je u 43. minuti postigao pogodak i tako Travniku donio prednost uoči odlaska na odmor. 

Drugo poluvrijeme donosi atake i jedne i druge ekipe, ali se rezultat do kraja nije mijenjao. Travnik je najbolje prilike imao preko Dudića koji je nekoliko puta imao odličnu šansu za povećanje vodstva, dok je Mladost svoju najbolju priliku propustila u sudijskoj nadoknadi. Ipak, ostalo je do kraja 1:0 za Travnik koji je tako upisao prvu ovosezonsku pobjedu.

Travnik sada ima četiri boda, dok Mladost nakon iznenađujućeg remija protiv Sarajeva u prošlom kolu sa ovim porazom ostaje na pet osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.