Travnik gostovao na svom stadionu i lako stigao do prolaza

Travničani savladali Novi Travnik

Travnik gostovao na svom stadionu i lako stigao do prolaza

E. Škorić

Travnik je u meču šesanestine finala Kupa BiH savladao komšije iz Novog Travnika s 5:1.

Travničani su bez većih problema stigli do plasmana u osminu finala. Oni su prvoligaša iz Novog Travnika ugostili na Piroti, mada su danas bili formalno gosti.

Od početka su Veziri imali incijativu, nekoliko dobrih šansi, ali već do poluvremena su stekli sigurnih 2:0, pa je već tada bilo jasno ko prolazi dalje.

Smajić je glavom pogodio u 19. minuti mrežu Novotravničana, da bi do odlaska na odmor Plakalo povisio na 2:0.

U nastavku je Travnik još jednim golom riješio sve dileme oko putnika u osminu finala. Samo što je ušao u igru, Čurić je postigao pogodak za 3:0.

Do kraja još tri gola, dva u mreži Novotravničana, završeno je rezultatom 5:1 za Travnik. Jedini gol za ekipu iz Novog Travnika postigao je Prutina.

Novi Travnik - Travnik 1:5 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Novi Travnik: Kovač, Buljubašić, Siladžija, Jusić, Petak, Rezdeušek, Gavrić, Mamuša, Prutina, Pavlović, Tabaković

Travnik: Nurković, Terzić, Aleksić, Jašarević, Kobiljar, Kouadio, Plakalo, Kovač, Smajić, Čivić, Mekić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.