Travnik i GOŠK iskoristili kiks Bosne

Ostvarili pobjede na domaćem terenu

Travnik i GOŠK iskoristili kiks Bosne

Fudbaleri Travnika i GOŠK-a slavili su danas pobjede na domaćem terenu protiv Čapljine, odnosno Bosne Seme sa 1:0, odnosno 2:0 u okviru 19. kola Prve lige FBiH.

Travnik je danas dočekao Čapljinu te su bili mnogo bolji rival i na kraju ostvarili sigurnu pobjedu. Na samom početku meča Travnik je imao dobru priliku preko Džokića koji je šutirao direktno u golmana Čapljine. Nešto kasnije šansu je imao i Jusufbašić, ali prečka je bila saveznik gostiju. Do kraja prvog dijela igralo se na sredini terena i rezultat se nije mijenjao. 

Na početku nastavka dvije sjajne šanse za Travnik propustili su Smajić i Zukić. Ipak, domaćima se inicjativa isplatila u 58. minuti kada je Zukić nakon ubačaja Pejića pogodio za vodstvo Travnika. Do kraja meča Čapljina je imala šansu u 68. minuti, ali golman Travnika je bio na mjestu pa je ostalo 1:0.

GOŠK je na domaćem terenu rezultatom 2:0 pobijedio Bosnu Semu i to golovima Đajića iz 67. minute i Ankovića iz posljednjih minuta.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Travnik nakon ove pobjede ima 35 bodova, odnosno isto kao i lider Bosna Visoko, dok je GOŠK sada samo jedan bod ispod njih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi