Travnik i Rudar iz Kaknja u finalu turnira

21. Memorijalni turnir "Galib Mujičić"

Travnik i Rudar iz Kaknja u finalu turnira

S. Mlaćo

Danas je u Vitezu počeo 21. Memorijalni turnir “Galib Mujičić“, a turnir su prvim polufinalnim susretom otvorili NK Travnik i FK Vitez.

Favorizovani Veziri slavili su sa sigurnih 3:1, iako nakon prvih 45.minuta nije bilo pogodaka. Travnik je i prvo poluvrijeme bio bolji protivnik na terenu, ali je mreža Viteza ostala netaknuta ponajviše zahvaljujući golmanu Faruku Spahiću.

U drugom poluvremenu Travnik postiže tri pogotka. Pogađali su Hadžić, Nuhić i Hasanbegović, a za FK Vitez utješni pogodak djelo je Admira Zukana.

U drugom polufinalnom susretu sastali su se Mladost DK i Rudar iz Kaknja, a nakon regularnih 90.minuta bilo je 2:2, da bi Rudar nakon izvođenja jedanaesteraca slavio 5:3.

Mladost je povela u 11.minuti preko Kuzmanovića, da bi za 2:0 pogodio Asanović. Rudar se ipak uspio vratiti u igru pogotkom Vile u 56.minuti, a konačnih 2:2 postavio je Kulović u 65.minuti.

Za Mladost su u izvođenju jedanaesteraca pogađali Asanović, Kuzmanović, Avdić i Kalajanović, a promašio je Rondić. Za Rudar su pogađali Gafurović, Mašić, Bajramović, Čizmić i Kulović.

Sutra će se od 16:15 u susretu za treće mjesto sastati FK Vitez i Mladost DK,  dok će dva sata kasnije za pobjednika turnira igrati NK Travnik i FK Rudar iz Kaknja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi