Travnik nadigrao Olimpik i izborio prolaz dalje

Veziri slavili drugu pobjedu

Travnik nadigrao Olimpik i izborio prolaz dalje

S. Mlaćo

U posljednjem susretu prvog dana 24. Memorijalnog turnira "Asim Ferhatović-Hase" snage su odmjerili Travnik i Olimpik, a popularni Veziri su slavili sa 4:1

Travnik je bio bolja momčad tokom cijele utakmice, stvarao prilike, ali pogodaka nije bilo do pred sami kraj susreta.

Olimpik je prvi poveo preko Alema Plakala koji je tako kaznio brojne promašaje nogometaša Travnika, ali nedugo zatim za 1:1 pogađa Amir Baručija. Prednost Travniku donosi Emrah Hasanhodžić koji uz pomoć prečke i golmana Olimpika trese protivničku mrežu, a zatim Hrustan Kadrić pogađa za 3:1 i riješava pitanje pobjednika. Na samom kraju još jedan pogodak koji je djelo ponovo Emraha Hasanhodžića.

Nakon prvog dana turnira Travnik je na čelu grupe "A" sa šest bodova, dok je na drugom mjestu Željezničar sa tri boda. Olimpik i Slavija imaju po jedan bod.

U grupi "B" stopostotan učinak ima selekcija Austrije sa šest bodova, a na drugom mjestu je  Sarajevo sa tri boda. Mladost DK i Vratnik imaju po jedan bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi